Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Altınoluk'tan üç gol üç puan Erdekspor 0 Altınoluk Bel.spor 3

Altınoluk

Geçtiğimiz haftanın iki galip takımının karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf misafir takım Altınoluk oldu. Kalabalık bir seyirci önünde oynanan maçı Sezer Tuna, Oğuz Mez ve Deniz Kayatepe hakem üçlüsü yönetti.

Geçtiğimiz haftanın iki galip takımının karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf misafir takım Altınoluk oldu. Kalabalık bir seyirci önünde oynanan maçı Sezer Tuna, Oğuz Mez ve Deniz Kayatepe hakem üçlüsü yönetti. Erdekspor kalecisi Murat`ın rakip oyuncuya ilk yarının 40. dakikasında attığı kafa darbesi nedeniyle orta hakem Sezer Tuna`ın Kırmızı kartı yerinde bir karardı. Ve bu hareket sonrası Erdekspor maçın yaklaşık üçte ikilik kısmını 10 kişi oynamak zorunda kalınca sahada da etkili bir futbol gösteremediler. 
Erdekspor, Murat, İsmail, Onur, Emrah, Uğur, Engin, Çağatay, Ercan, Maşallah, Abdi ve fatih onbiri ile oynadı.
k.k. dk. 40 Murat
Altınoluk Belediyespor  Niyazi, Deniz, Ali, Barış, Habil, Sait, Rıdvan, Hami, Yücel, Fadıl ve Erhan onbiri ile oynadılar.
Goller   Dk.28 Erhan, dk. 44 Deniz, dk 77 Yücel
Futbol oynamaya müsait saha ve hava şartlarında maça başlayan takım Erdekspor oldu. Genellikle bir orta alan mücadelesi içinde geçen ilk yarım saatte ilk iki tehlikeli atağı Erdekspor Engin`le kaçırmasının ardından konuk takımın yavaş yavaş oyunda etkisini artırmaya başladı. Erdek uzun topları tercih ederken konuk takım ayağa paslarla tehlikeli ataklar yapıyordu. Ve ileri bir topta Erhan`ın topa iyi vurmasıyla konuk takım 0-1 öne geçti. Golden sonra konuk takım yine etkiliydi. Fadıl`ın 35 metreden savurduğu top tam da 90`da patladı. İlk yarının bu sonuçla biteceği düşünülürken gerilerden gelen Barış`ın sert kafa vuruşu ile konuk takım ilk yarının sonucunu da ilan etti 0-2.
Bu yarıda en ilginç dakika kaleci Murat`ın inanılmaz bir hatasıyla takımını 10 kişi bıraktığı dakikaydı. Sebep ne olursa olsun üstelik hem de iki kez böylesine sertliğe teşebbüs etmek bir oyuncu adına hiç de düşünülmeyen bir hareket tarzı olup yöneticilerin bu konuda daha hassas olmalarını beklediğimizi söylemek isterim. 
Ve bir de Onur`un sakatlanması ve ardından Ercan`ın oyundan alınması ile Erdeksprun oyun düzeninde önemli aksamaların başlangıcı olduğunu söyleyebiliriz.
İkinci yarıda konuk takım daha çok defansta kalarak adeta oyunu 2-0 `a bağlama düşünde gibi oynadı ama üçüncü golünü de Yücel`in ayağından bulunca maçı kazanarak evine üç puanla dönmüş oldu.
Maçın geneline baktığımızda konuk takım Altınoluk her hattıyla organize bir takım görünümündeydi.  Hatlar arasında yardımlaşma üst düzeydi. Defans olarak daha oyunun başından itibaren hatasız oynadığını söyleyebiliriz.
Erdekspora gelince, İnanılmaz şekilde dağınık bir oyun fotoğrafı vardı sahada. Uzun toplar ve dan duna dönük oyun olunca misafir takımın da işi oldukça kolaylaştı diyebiliriz. Daha 11- 11 oynarken bile orta alan da bir paslaşma yapılamadı. Kenarlara toplar aktarılamadı ve gelişi güzel bir futbola oyun dönünce Altınoluk sahadaki hakimiyetini kurarak maçın sonuna kadar bunu koruyarak haklı bir galibiyetin sahibi olduğunu söyleyebiliriz. 
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı